måndag 15 juni 2009

The Game is on

Hej igen gott folk

Jag tänkte väcka denna blogg till liv igen.

Detta pga att jag tänkte bli av med mina sista 13 kg för att nå min idealvikt.
Förra gången jag gick på Cambridge soppor så var det många som verkade intresserade och ville höra hur det går så nu har jag bestämt mig för att köra en dagbok på hur det går och hur jag känner och tänker.
Jag skall försöka reflektera mitt humör också då man kan få rätt stora humörsvängningar när man inte äter något.

För dom som inte vet det är Cambridge en viktminskningskur som består av 3 st soppor/shakes 'a 2,5 dl som man dricker 3 ggr om dagen. Utöver det bör du inte äta något för att gå på en 100% kur.
Dricka vatten och kaffe (espresso) går bra, men inget annat. Ingen mat, ingen frukt, ingen annan dryck som innehåller dumma saker.
Detta gör att man lever på c:a 450 kcal per dag vilken en vanlig man bör ha 2200-2500 kcal om dagen.

Jag har kört detta en gång tidigare och började då på 106 kg och gick ner till 90 kg under 2-3 månader. Då körde jag dock inte 100% kur utan körde fritt på helgerna (dvs äta vanlig mat, inte en massa junkfood eller godis) och bytte ibland ut kvällsdrycken till någon riktig mat, tex viktväktar alternativ bestående av en köttbit och sallad.
Det är nu c:a 4-5 månader sen jag körde denna kur och ligger idag på 93 pannor , vilket jag tycker är relativt bra då jag precis avklarat en vecka i London bestående av god mat och annat gott. (2 kg går du upp direkt efter du slutat med sopporna och börjar äta. Varför kan ni nog förstå själva).

Jag har dock planerat in ett par tillfällen där jag kommer bryta 100% kuren. En är redan nu på Fredag, midsommar, vilket jag inte vill "missa".
Sen har jag en grillfest/födelsedagsfest för min far i sommar och en helg i Göteborg med kompisar och kollegor.
Dessa tillfällen känner jag att jag måste få släppa detta och kunna äta , dricka och vara social då just äta och dricka är en väldigt stor del i den sociala tillvaron (iaf för mig).


Jag började idag, Måndag den 15:e Juni. 93,1 kg visade vågen i morse. 1 kg plus sen veckan i London, inte oväntat, men lite besviken då vi faktiskt har gått en hel del där borta, men men, det är bara att bita ihop.
Det har varit väldigt lätt idag, jag har druckit mina shakes, druckit mitt vatten och känner mig oförskämt bra.
Jag och min älskade har varit och handlat lite mealbars (som jag kan ersätta kvälls shaken med om jag skall göra något direkt efter jobb).
Efter det så försökte (och lyckades) jag med att krydda kycklingsoppan så den blev drickbar. Jag har väldigt många soppor med kycklingsmak kvar sen förra gången då jag inte alls tyckte om den.
Annars föredrar jag de kalla dryckerna, så som jordgubb, banan och vanilj.
Efter "kvällsmaten" blev det high stakes poker på TV och Low stakes poker på nätet. Ja- Jag har en underbar sambo som också är intresserad av poker så jag har fritt fram att kolla på poker :D

Jag tänkte gå och lägga mig lite tidigare idag , så det blir inte mer skrivande idag.

//Markus

1 kommentar:

Mats sa...

Right on brother!

Nu ska fan jag med köra!
Vill du bli av med kyckling så köper jag.